Hvorfor sveder du, når du er nervøs?

Det er ikke usædvanligt, at folk oplever sved i øjeblikke, der giver anledning til en vis bekymring. Sveden kan begynde at hælde, når du forbereder dig til at aflevere en tale eller møde et publikum på nogen måde eller komme på grund af at være ivrig under en jobsamtale. Sved er en perfekt naturlig reaktion på enhver situation, der forårsager nød. Her er derfor du sveder, når du er nervøs.

Der er faktisk to forskellige sæt nerver, der sender signaler, der udløser aktivitet i svedkirtlerne. De sympatiske nerver bærer neurotransmittere, der stimulerer produktionen af ​​sved. Parasympatiske nerver bærer forskellige neurotransmittere, der signalerer kirtlerne for at stoppe og desistere i produktion af sved.

Mange forskellige situationer udløser de sympatiske nervers aktivitet. Øvelse, et varmt klima, høj luftfugtighed og endda mad, der er fyldt med ekstra krydderier, kan få nerverne til at sende signaler til kirtlen for at begynde at producere væske. Dette er et forsøg på at genoprette kroppen til det, der opfattes som en normal eller hvilende tilstand.

Specielt bemærkes, at de sympatiske nerver også udløses, når en person bliver nervøs af en eller anden grund. Dette er en del af kroppens ubevidste beskyttelsesproces, kendt som kamp eller flyrespons. Du sveder, når du er nervøs, fordi din krop opfatter dig, må du begynde at flytte hurtigt. Sveden er til stede for at smøre områder, hvor huden skal børste mod huden, og også at afkøle kroppens overordnede skal, så du ikke overophedes under aktiviteten.

Kort sagt, du sveder, når du er nervøs, fordi dit underbevidste sind opfatter en forestående fare for en eller anden type og reagerer på at forberede din krop til kampen, der skal begynde. Denne proces kan aktiveres på grund af en reel eller en opfattet trussel. Derfor begynder folk, der oplever angstlidelser eller panikanfald, ofte at svede lige så let som nogen, som finder sig ansigt til ansigt med en væbnede røver.

Sveden som reaktion på nerver er meget almindelig. Mange mennesker oplever svedudbrud, når de træder på et stadium eller leder en præsentation i et konferencerum. Andre mennesker begynder at svede i sociale situationer, som f.eks. At bede om eller gå på en første date. Personer, der er ved at komme sig fra medicinske tilstande, der involverer overstimulerede nerver, vil også opleve mere svedende aktivitet, mens nervesystemet helbreder. Bare accepter det faktum, at du vil svede, når du er nervøs, og at den vil passere, når du begynder at blive vant til indstillingen, og dit underbevidste sind opfatter ikke længere situationen som en trussel.