Hvad er forskellen mellem muskelvægt og fedtvægt?

Forskellen mellem muskelvægt og fedtvægt er signifikant. Selvfølgelig vejer et pund et pund, men muskler er meget mere kompakte. Fedt tager op mere plads og bevæger sig mere og giver den karakteristiske jiggle.

Folk har svært ved at forstå, hvordan forskellige de vil se ud, hvis de taber kun ti pund. De ser på to poser sukker og tror ikke, at meget vægt vil gøre nogen forskel. Ti pund fedt tager dog meget mere plads end ti pund sukker. Hvis du taber ti pund, vil du sandsynligvis gå ned i fuld tøj størrelse.

Muskelvægt er meget kompakt. Et pund muskel tager ikke meget plads. Mange mennesker, der har stor vægt at tabe, er tilbageholdende med at begynde at løfte vægte. De er bekymret over, at de vil lægge vægt på musklerne og se endnu tungere ud end de gør i øjeblikket.

Hvis du er i denne situation, med stor vægt at tabe, giver det mening at begynde at løfte vægte med det samme. Sikkert pundene kan falde lidt langsommere, end de ville, hvis du kun diætede, men den muskelvægt, du får, giver dig et slankt og trimt udseende. Selv før muskel definition er synlig vil du se forskellene i din kropsholdning og måde at transportere dig selv på.

En anden grund til, at du skal begynde at løfte vægte så hurtigt som muligt i vægttabprocessen, er, at muskelvægt ikke udvikler sig natten over. De mindre muskler, såsom biceps, kan vise resultater fra flittige træningspaser i så lidt som en måned. For de større muskelgrupper, såsom dine hamstrings eller quadriceps, kan det tage tre til fire måneder at se synlige ændringer i musklerne. Hvis du venter, indtil du taber al den vægt, du vil inden du begynder et vægttabsprogram, kan det være et år eller mere, før du ser resultater.

Det er fornuftigt at opbygge muskler af andre årsager end at se godt ud i en tank top. Vægttræning, som f.eks. Vægtløftning, kan reducere risikoen for udvikling af osteoporose. Udskiftning af fedt med muskelmasse er også sundere for dit hjerte. Styrkelse af dine muskler kan også bremse mange af aldringens vanskeligheder, som f.eks. Mobilitetsproblemer. Uanset dine grunde er erstatning af fedtvægt med muskelvægt et værdifuldt forsøg.