Hvad er funktionen af ​​amylase?

Den primære funktion af et amylase enzym er at nedbryde stivelse, hvilket resulterer i simple sukkerarter såsom fructose, maltose, glucose og dextrin. Denne funktion af amylase forekommer i den menneskelige krop, men den kan også anvendes til mad og drikkevarebehandling og andre industrier.

Produceret af endokrine kirtler hos mennesker og dyr, er amylase nødvendig, fordi stivelsesmolekyler typisk er meget for store til, at kroppen kan bruge i deres komplette form. Enzymer som amylase gør det muligt for disse molekyler at bryde på specifikke punkter. Kroppen kan bruge de resulterende simple sukkerarter til energi. Uden amylase nedbryder stivelse på denne måde, ville hovedparten af ​​fødevarer være ubrugelig.

Amylase antages at have nogle forbindelser til evolution. Nogle forskere tror at amylase niveauer hos mennesker steg over tid for at imødekomme behovet for at justere diætindtaget for overlevelse. Dette koncept er blevet støttet gennem genetisk forskning. Amylase gør det muligt for mennesker at spise fødevarer bortset fra protein og frugt, og i teorien oversætter flere fødevarevalg mindre risiko for at dø ud.

Dette enzym er til stede i spyt, og i munden er funktionen af ​​amylase at virke som en katalysator for fordøjelsen. Tungen kan detektere de sukkerarter, som amylasen producerer, hvilket er grunden til, at stivelser smager lidt søde, mens en person tygger. Bukspyttkjertelen gør også amylase, der bevæger sig gennem både bugspytkirtlen og de fælles galdekanaler ind i tolvfingertarmen. Der fortsætter det primære arbejde med amylase, med enzymet nedbryder komplekse kulhydrater. I en meget mindre grad er amylase også til stede i æggelederne.

Amylase kan måles i kropsvæsker, såsom urin og blod, som kan give spor om visse medicinske tilstande. For eksempel producerer bugspytkirtlen amylase, så unormal amylase kan være et tegn på inflammation i bugspytkirtlen.

I madlavning er amylasefunktionen den samme som i kroppen. Fordelingen af ​​stivelse muliggør oprettelse af varer som glucosesirup, som anvendes som additiv i et stort udvalg af produkter som ketchup. Brewers og kokke bruger amylase til at producere ting som øl, brød og kager.

Et andet område, hvor funktionen af ​​amylase er tydelig, er ved rengøring. Den omstændighed, at amylasen kan nedbryde stivelse gør det yderst nyttigt at fjerne stivelsesbaserede pletter på tøj eller andre genstande. I landbrugsindustrien tilføjes amylase til dyrefoder for at hjælpe dyrene med at få mere af sukkeret i stivelsesbaseret foder til energi, hvilket reducerer omkostningerne for landmændene.