Hvad er zoloft & undefinedundefinedreg ;?

Zoloft® er et lægemiddel, der er oprettet og fremstillet af Pfizer-lægemiddelfirmaet, der primært er beregnet til behandling af depression og sociale angstlidelser. Det er også godkendt til brug ved behandling af andre lidelser, herunder panikforstyrrelse, posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Det falder under klassificeringen af ​​lægemidler, der er kendt som selektive serotonin genoptagelsesinhibitorer (SSRI’er), og blev oprindeligt godkendt af US Food and Drug Administration (FDA) i 1991 som en behandling for depression. Det kemiske navn på Zoloft® er sertralinhydrochlorid.

Der er mange SSRI’er tilgængelige for læger ud over Zoloft®. Den grundlæggende forudsætning bag dem alle er at hjælpe med at korrigere en kemisk ubalance i hjernens neurotransmittere. Ved at korrigere ubalancen af ​​neurotransmitteren serotonin, et kemikalie relateret til humørkontrol og forbedring, giver Zoloft® sindet bedre at behandle elektriske signaler og lindre symptomerne på depression og angstlidelser.

Dette er ikke noget lille, da angstlidelser vurderes at påvirke så mange som tyve millioner amerikanere alene. Selvom grundårsagen kan stamme fra biologiske, psykologiske eller miljømæssige faktorer, har de, der er ramt af angstlidelser, ofte en tortureret eksistens. Symptomer omfatter obsessive tanker, påtrængende og smertefulde minder, overvældende frygt og mareridt, ud over fysiske symptomer som muskelspænding og hurtig hjerteslag. Lider opdager ofte, at deres frygt er irrationel, men de kan stadig ikke kontrollere dem.

Selvom Zoloft® ikke betragtes som en kur mod angst, kan det i høj grad lindre symptomer hos mange mennesker. Personer med social angst kan for eksempel opleve overvældende frygt, panikanfald, kraftig ryster og sved og en øget hjertefrekvens ved tanken om sådanne opgaver som offentlige taler, arbejder foran andre, sociale situationer af allerhøjeste art og Selv taler i telefon. I nogle tilfælde forårsager frygten en total tilbagetrækning fra sociale situationer og øger isolationen, der fører til alvorlig depression. Ved at hjælpe med at korrigere serotoninniveauer i blodbanen hjælper Zoloft® sådanne mennesker med at føre et mere lykkeligt og normalt liv.

Som det er tilfældet med alle stoffer, er Zoloft® ikke effektivt for alle. Der er også en betydelig risiko for bivirkninger. Disse kan omfatte feber, tab af appetit, tremor, hovedpine, impotens og søvnløshed, for blot at nævne nogle få. En kvalificeret læge bør overvåge brugen af ​​Zoloft® meget tæt.